Objavljen zbornik Towards a European Society. Boundaries, Borders, Barriers u izdanju nakladničke kuće Routledge

Objavljen je zbornik Towards a European Society. Boundaries, Borders, Barriers u izdanju nakladničke kuće Routledge čiji su urednici Ronald J.Pohoryles (ICCR, Beč) i Saša Božić (Odjel za sociologiju Sveučilišta u Zadru). Zbornik je nastao na temelju tematskog broj časopisa Innovation: The European Journal of Social Science Research nakon konferencije održane u lipnju 2014 u Zagrebu, a u organizaciji Hrvatskog sociološkog društva i Europske sociološke asocijacije. Radove u zborniku potpisuju hrvatski i drugi europski sociolozi i sociologinje, a zbornik je posvećen oživljavanju rasprave o oblicima i dosezima europeizacije u različitim društvenim područjima.

Objavljen 11. broj newslettera o inozemnim publikacijama članova HSD-a

11. broj newslettera o inozemnim publikacijama članova HSD-a u razdoblju od travnja 2016. - listopada 2016. g. čitajte ovdje.

Uredila: dr. sc. Tanja Vučković Juroš

Poziv na diskusiju ˝Mediji i politika izbjegličke krize na Balkanskoj ruti˝

Pozivamo Vas na diskusiju ˝Mediji i politika izbjegličke krize na Balkanskoj ruti˝ u organizaciji Sekcije za sociologiju medija Hrvatskoga sociološkog društva. Diskusija će se održati u knjižnici Bogdana Ogrizovića 6. listopada 2016. s početkom u 17:00 sati. Izlagači su dr. sc. Senada Šelo Šabić sa Odjela za međunarodne ekonomske i političke odnose Instituta za razvoj i međunarodne odnose u Zagrebu, dr. sc. Drago Župarić-Iljić sa Instituta za migracije i narodnosti, te dr.sc. Paško Bilić sa Odjela za kulturu i komunikacije Instituta za razvoj i međunarodne odnose u Zagrebu. U uvodnom će se dijelu predstaviti istraživanja koja iz različitih disciplinarnih i metodoloških kuteva gledanja proučavaju temu izbjegličke krize kao jednu od ključnih društvenih, kulturnih, političkih i ekonomskih tema suvremenog hrvatskog, europskog i globalnog konteksta. Više informacija o događaju možete pronaći ovdje
 
Veselimo se vašem dolasku!
 
Srdačan pozdrav,

Dina Vozab

Tajnica Sekcije za sociologiju medija HSD-a

Centar za istraživanje medija i komunikacija

Fakultet političkih znanosti

Poziv na predavanje "Nastanak zelene ekonomske znanosti iz perspektive sociologije znanja", 28.09.2016., Zagreb

Sekcija za istraživanja znanosti i tehnologije pri Hrvatskom sociološkom društvu poziva Vas na izlaganje i prateću diskusiju na temu sociologije znanja i razvoja znanstvenih disciplina u srijedu 28.09.2016. s početkom u 17:00 sati u prostorijama Instituta za društvena istraživanja, Trg kralja Tomislava 21/I, Zagreb.

Uvodničar u diskusiju bit će istraživač iz Instituta za društvena istraživanja dr. sc. Nikola Petrović s izlaganjem "Nastanak zelene ekonomske znanosti iz perspektive sociologije znanja".

Radujemo se Vašem dolasku!

Srdačan pozdrav,

voditeljica Sekcije

doc. dr. sc. Marija Brajdić Vuković

 

Poziv na javno predstavljanje knjige T. Trako Poljak "Hrvatski simbolički identitet", Zagreb, četvrtak 15. 9. 2016. u 18.00h

Iznimno nam je zadovoljstvo uputiti Vam pozivnu notu na javno predstavljanje knjige doc. dr. sc. Tijane Trako Poljak „Hrvatski simbolički identitet. Značenja nacionalnih simbola iz perspektive hrvatskih građana“ (Zagreb, TIM press, 2016., 316 str.) koje će se u organizaciji Sekcije za teorijsku sociologiju Hrvatskoga sociološkog društva održati u četvrtak 15. 9. 2016. u 18.00h u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb).

Odgovarajuće prigodno slovo o knjizi će iznijeti odnosno pojedine aspekte ovoga djela tematizirati:

Hašim Bahtijari; urednik

(TIM press, Zagreb)

Prof. dr. sc. Neven Budak; recenzent

(Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu,

Odsjek za povijest)

Prof. dr. sc. Vjeran Katunarić; recenzent

(Sveučilište u Zadru,

Odjel za sociologiju)

Doc. dr. sc. Tijana Trako Poljak; autorica

(Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu,

Odsjek za sociologiju)

Veselimo se Vašem dolasku!

Uz izraze štovanja te uz lijepi pozdrav,

Dr. sc. Krešimir Žažar, voditelj Sekcije